OTOK PAG in KANJON REKE ZRMANJE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Očaral vas bo otok Pag, kjer se lahko pohvalijo s tradicijo čipkarstva in sirarstva. Znane so tudi paške soline in obsežni nasadi starodavnih oljk, paški karneval ter zdravilno blato. Za gurmane je najboljša avtohtona paška jagnjetina ter baškotini (sladki prepečenec). Slikovit kanjon reke Zrmanje vas bo navdušil s pisano paleto živih barv ter vam ponudil možnost za skok v smaragdno vodo.    

1.dan: MARIBOR – PAG

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja po hrvaški avtocesti v smeri Maslenice ter naprej čez paški most na otok Pag. Na poti do mesta Pag se bomo ustavili v kraju Velo Blato, kjer je ornitološki rezervat ter zdravilno blato. V Kneževi palači si bomo ogledali Galerijo paške čipke, se sprehodili mimo obzidja, kule Skrivanat, do mostu Katine…Nekaj prostega časa, popoldanski prihod v hotel ob obali, čas za kopanje, večerja in nočitev.

2.dan: PAG – KANJON ZRMANJE – MARIBOR

Zajtrk v hotelu, nato se bomo odpravili na sprehod v rajske vrtove Lunskih oljk, ki so tukaj zasajene že od antičnega obdobja. Gre za več kot 80 tisoč oljk, zasajenih na 400 ha površine. Najstarejše med njimi štejejo več kot 1000 let in domačini pravijo, da je takšnih na tem prostoru več kot 1000, kar je edinstvenega značaja za sredozemsko področje. Sledi izlet v kanjon reke Zrmanje, ki ga bomo doživeli na ladjici (fish picnic). Od same delte se bomo zapeljali skozi kanjon do slapa (Jankovica buk), kjer bo tudi možnost za kopanje v vodi, ki ima barvo smaragda. Poleg starih mlinov, ki so nekoč imeli pomembno funkcijo, boste lahko občudovali bogato favno in floro ter prizorišča snemanja filma Winnetou. Popoldne vožnja z avtobusom nazaj proti domu, prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion v navedenem hotelu 3*, vse oglede po programu, ogled Galerije paške čipke, poldnevni izlet drugi dan (fish picnic:vožnja z ladjo po kanjonu Zrmanje, kosilo na ladji/riba ali meso), vodenje in organizacija izleta.

MOŽNO DOPLAČILO:  ZA RIZIKO ODPOVEDI POTOVANJA 4% ZNESKA ARANŽMAJA. Pomeni, vračilo denarja v primeru odpovedi iz upravičenega razloga (bolezen, smrt v ožjem krogu družine, nesreča,…). Upravičenost je potrebno dokazati z uradnim pisnim dokazilom (npr. zdravniški  potrdilo). 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI. 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...