POTEP PO EMILIJI ROMANJI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Ravenna se ponaša z najlepšimi bizantinskimi mozaiki na svetu zunaj Carigrada, kar je posledica tega, da je bila v 5. stoletju prestolnica rimskega cesarstva. Zaradi svoje zgodovine je bila stičišče vzhodnih in zahodnih umetnostnih razvojnih smeri. Veliko doživetje ponuja adrenalinski park Mirabilandija, zanimiva je majhnost samostojne državice San Marino, prijetno osvežitev v morju ponujajo neskončne plaže mondenega turističnega središča Rimini.  

1.dan: CELJE – RAVENNA –  RIMINI

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Celja. Vožnja v smeri Ljubljane in Benetk do Ravenne, kjer bomo obiskali tematski park Mirabilandija. Preživeli bomo zabave in adrenalina poln dan. Več o parku na www.mirabilandia.it. Popoldne zbor potnikov, sledi ogled mesta Ravenna, kjer je pokopan Dante Alighieri. Mesto je vredno obiska zaradi številnih mozaikov, ki ga krasijo, zanimiv je tudi labirint ulic v središču, po katerih je zelo prijetno pohajkovati. Nekaj prostega časa, nato vožnja v  Rimini, nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2.dan: RIMINI – SAN MARINO – CELJE

Po zajtrku se bomo odpeljali proti majhni državici San Marino, ki leži na hribu Monte Titano (743m) in je cilj številnih obiskovalcev. Privlači jih predvsem majhnost državice (61 km2) in s tem zanimivost državne ureditve. Slovi tudi po pestri zgodovini, saj je San Marino kot neodvisna občina obstajal že v 9. stoletju. Na drugi strani pa zanimivost predstavljajo številne trgovinice in butiki, v katerih je mogoče kupiti spominke, parfume, tekstil, okrasen nakit,…V popoldanskih urah vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, stroške voznika in cestne pristojbine, polpenzionsko namestitev v hotelu *** (več posteljne sobe), oglede zunanjosti po programu, vstopnino za Mirabilandijo, vodenje in organizacijo potovanja.  

MOŽNO DOPLAČILO: CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco (5,5 EUR), RIZIKO ODPOVEDI POTOVANJA 4% ZNESKA ARANŽMAJA. Pomeni, vračilo denarja v primeru odpovedi iz upravičenega razloga (bolezen, smrt v ožjem krogu družine, nesreča,…). Upravičenost je potrebno dokazati z uradnim pisnim dokazilom (npr. zdravniško  potrdilo). 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...