PRAHA IN ČESKÝ KRUMLOV

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Prestolnici in največjemu mestu Češke republike pogosto pravimo »Zlata Praga« (češko Zlatá Praha) in s tem imenom, izvirajočim iz obdobja vladavine cesarja Karla IV., ko so bili stolpi Praškega gradu pozlačeni, zajemamo izredno lepoto mesta, s čudovitimi stavbami in izredno lego. Ko nas pot zanese mimo Staromestnega trga (češko Staroměstské náměstí), se lahko v mislih vrnemo za par stoletij nazaj in si pričaramo življenje iz časa čeških knezov in kraljev. Mesto še danes, sicer z obnovljeno podobo, deluje nostalgično in morda je čar Prage ravno v tem.

1.dan:  MARIBOR – JIHLAVA – PRAHA  

Odhod avtobusa ob 4:00 uri zjutraj iz Maribora. Vožnja v smeri Šentilj – Dunaj – Jihlava, do češke prestolnice Prage (češko Praha), kamor bomo prispeli v opoldanskih urah in se odpravili na ogled mesta. V okviru baročne Male četrti (češko Malá Strana) bo prva točka ogleda Walenštajnska palača (češko Valdštejnský palác) iz 17. stoletja, ki velja kot ena izmed lepših baročnih stvaritev v Pragi. Zaradi svoje mogočnosti in bogate okrašenosti je v preteklosti bila konkurenčna samemu praškemu gradu, danes ima v njej sedež senat parlamenta češke republike. V okviru vodenega ogleda si bomo ogledali sejno sobo z galerijo ter prostore parlamenta. Po ogledu nekaj prostega časa za sprehod čez Karlov most (češko Karlův most), ki je najbolj obiskana in živahna točka v mestu. Nekaj prostega časa, sledi obisk Kafkinega muzeja, kjer se bomo seznanili z življenjem in najpomembnejšimi deli avstrijsko-judovskega pisatelja Franza Kafke. Zvečer nastanitev v hotel. Organizirana večerja v bližnji pivnici in nočitev.

2.dan: PRAHA 

Po zajtrku obisk Praškega gradu in Hradčanov (češko Pražský hrad in Hradčany) ter ogled naslednjih znamenitosti: Strahovski samostan (češko Strahovský klášter), Loreta (češko Pražská Loreta), katedrala sv. Vida (češko katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha), Zlata ulička (Zlatá ulička), bazilika in samostan sv. Jurija (češko bazilika a klášter sv. Jiří) in Stara kraljeva palača (češko Starý Královský palác). Nekaj prostega časa za kosilo, nato vožnja nazaj v mesto. Obiskali bomo Židovsko četrt, ki se imenuje Josefov. Takšno ime je dobila po Jožefu II. leta 1784, ko se je diskriminacija Židov zmanjšala. Poleg Maiselove, Španske in Klausove sinagoge je ena od znamenitosti te četrti tudi Staro-nova sinagoga. Zgrajena je bila okoli leta 1270 in je najstarejša sinagoga v Evropi, ki je še vedno v rabi. Poleg naštetih sinagog si bomo gledali še staro židovsko pokopališče, kjer boste videli na tisoče nagrobnih kamnov z napisi v hebrejščini. Zanimiva je tudi židovska mestna hiša ter Bližnja Pinkasova sinagoga. Po ogledu se bomo sprehodili do Staromestnega trga (češko Staroměstské náměstí) in si ogledali zunanjost Staromestne hiše (češko Staroměstská radnice), znamenite Astronomske ure (češko Pražským orlojem), Tinske cerkve (češko Týnský charm) ter ostala pročelja srednjeveških hiš, ki krasijo staro mesto. Oglede bomo zaključili na Vaclavovem trgu (češko Václavské náměstí). Poleg številnih spomenikov in drugih pomembnih objektov (spomenik Svetega Vaclava, Narodni muzej), lahko na trgu najdete številne trgovine, butike, kavarne, …nekaj prostega časa, sprehod do hotela in nočitev.

3.dan: PRAHA – KARLŠTAJN – ČESKÝ KRUMLOV – MARIBOR

Po zajtrku vožnja do Karlštajna (češko Hrad Karlšejn), mogočnega gradu, ki ga je na zelo težko dostopnem terenu leta 1348 dal graditi Karl V. Pravijo, da si je s težkim dostopom do gradu želel zavarovati dragoceno kraljevsko blago. Vodeni ogled notranjosti gradu. Vožnja do Češkega Krumlova (češko Český Krumlov), ki je pod zaščito UNESCA. Sprehodili se bomo do osrednjega trga in si ogledali staro mestno jedro. Prosti čas za kosilo ali nakup spominkov. Prihod  domov v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom, 2 X NZ v hotelu, večerjo v pivnici prvi dan,  vse oglede po programu; vstopnine za: katedralo Sv. Vida, Staro kraljevo palačo, Zlato uličko, grad Karlštajn, Židovski predel (Maiselova, Španska, Pinkasova, Klausova in Staro-nova sinagoga, Židovsko pokopališče) in  Kafkin muzej;  organizacijo ekskurzije; CORIS zavarovanje z asistenco; riziko odpovedi; DDV.

*ogled Walenštajnske palače je za dijake brezplačen.

SPLOŠNI POGOJI poslovanja agencije so sestavni del ponudbe.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...