SEJEM POHIŠTVA MILANO IN BENETKE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

  1. dan: MARIBOR – MILANO

Odhod avtobusa ob polnoči iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane in Postojne, do mejnega prehoda Fernetiči, prestop meje z Italijo. Nadaljevanje poti mimo Benetk in Verone do Milana, prestolnice Lombardije. Predvideni prihod okoli 9:30 ure, obisk sejma pohištva. Na sejmišču se bomo zadržali do popoldneva, nato vožnja v mesto Milano, ki je prestolnica svetovne mode, kulture in glamurja. Čas za kosilo v lastni režiji, nato sprehod skozi mesto. Našli boste lahko vrhunsko opremljene butike za največja imena svetovne mode – Gucci, Prada, Versace, Fendi,…Tukaj je Leonardo da Vinci naslikal »Zadnjo večerjo«, v Scali, slavni operi, pa so nastopali največji svetovni operni pevci, od Caruzza, Marie Calas do Pavarottija. Ogled notranjosti znamenite stolne cerkve Santa Maria della Grazia, zunjosti »Milanske skale« ter sprehod po ulici Viktorja Emanuela, kjer domujejo že našteti slavni oblikovalci mode s svojimi prestižnimi butiki.  Nekaj prostega časa, nato vožnja do hotela, večerja in nočitev.

  1. dan: MILANO – BENETKE – MARIBOR

Po zajtrku vožnja v Benetke, do kraja Punta Sabbioni, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se zapeljali med otoki beneške lagune, ki jih krasijo številni kanali in sipine. Ladjica nas bo popeljala do srca večno elegantnih BENETK, mesta ki očara in vznemirja hkrati. Sprehodili se bomo čez Markov trg, kjer se odvija tradicionalni beneški karneval. Na trgu dominira istoimenska Bazilika, Doževa palača in znameniti Stolp z uro.  Sprehodili se bomo tudi do Mostu Vzdihljajev in poskušali podoživeti zgodbo razvpitega Casanove, silovitega lomilca ženskih src. Na voljo bo nekaj prostega časa za nakupe kosilo v lastni režiji.  Za konec bomo obiskali še Muzej Peggy Guggenheim (1898 – 1979), kjer je na ogled njena osebna kolekcija dobrega prikaza ameriških modernistov ter italjanjskih futuristov. Zbirka vsebuje tudi kubizem, nadrealizem ter abstraktni ekspresionizem. Med drugimi lahko najdemo dela umetnikov, kot so Picasso, Dali, Magritte, Brancusi ter Pollock. V popoldanskih urah se bomo z ladjo  vrnili proti mestu vkrcanja, od koder se bomo z avtobusom odpeljali nazaj proti Sloveniji.  Po ogledih vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje

CENA VKLJUČUJE:  avtobusni prevoz s turističnim avtobusom (50 sedežni), cestne pristojbine, polpenzion v hotelu 3* (nočitev in zajtrk), vstopnino za obisk sejma, vožnjo z ladjico v Benetkah, ogled milanske katedrale, vstopnino za muzej in ogled zbirke Peggy Guggenheim, vse ostale oglede zunanjosti po programu, CORIS zavarovanje z asistenco, vodenje in organizacijo potovanja, DDV.

MOŽNO DOPLAČILO:  ZA RIZIKO ODPOVEDI POTOVANJA 4% ZNESKA ARANŽMAJA. Pomeni, vračilo denarja v primeru odpovedi iz upravičenega razloga (bolezen, smrt v ožjem krogu družine, nesreča,…). Upravičenost je potrebno dokazati z uradnim pisnim dokazilom (npr. zdravniško  potrdilo).

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...