SPLIT – TROGIR

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

,,Nema Splita do Splita,, je zagotovo ena izmed najbolj poznanih dalmatinskih pesmi, ki se ravno v Splitu posluša največkrat. Začetki mesta segajo več kot 17 stoletij nazaj, v čas, ko si je cesar Dioklecijan v mestu postavil svojo palačo, ki je danes največji simbol mesta in je pod zaščito Unesca. Tako domačine kot turiste pritegne znana splitska riva, kjer so številne restavracije, bari in kavarne. Nad mestom dominira zelena oaza – hrib Marjan, pod katerim so znane splitske plaže kot so Bačvice in Firule.     

1.dan: MARIBOR – SOLIN – SPLIT

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora. Vožnja po hrvaški avtocesti do  Solina, enega najpomembnejših nekdanjih mest rimskega cesarstva, hkrati je tudi rojstno mesto rimskega cesarja Dioklecijana. Ohranjeni so deli nekdanjega obzidja, amfiteatra, term, starokrščanske bazilike in vrsta drugih objektov. Še sedaj pa je v uporabi del akvadukta – stare antične vodovodne napeljave. Ogled, nato vožnja v Split. Sprehod skozi Dioklecijanovo palačo, ki je pod zašito UNESCA. Ogled cerkve Sv. Duje in ostalih sakralnih objektov, sprehod skozi tržnico…Prosto za kavo ali kosilo na splitski rivi. Popoldne nastanitev v hotel, čas za skok v morje, večerja in nočitev.

2.dan: SPLIT – TROGIR – MARIBOR 

Po zajtrku čas za sprehod na Marjan, hrib nad mestom Split, ki predstavlja priljubljeno izletniško točko. Urejene so številne sprehajalne poti, nudi tudi lep razgled nad mestom in okolico. Poslovilna kava v Splitu in vožnja do Poljuda, znanega splitskega stadiona. Zagotovo vam je poznana nogometna zgodba NK Hajduk, ki ima tradicijo že iz leta 1911. K njihovi uspešnosti pripomorejo tudi vročekrvni navijači Torcide, ki jih je v svojih pesmih na veliko opeval tudi sam Vinko Coce, znan hrvaški pevec. Vožnja do Trogirja, mesta, ki se je pričelo razvijati že v antičnem obdobju. Krajši ogled mesta in nekaj prostega časa. Sledi vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, 1 x polpenzionsko namestitev v hotelu 3*, vse oglede po programu, vstopnino za Dioklecianaovo palačo, obvezno lokalno vodenje v mestu Split, spremstvo turističnega vodnika, organizacijo izleta.

MOŽNO DOPLAČILO: ZA RIZIKO ODPOVEDI POTOVANJA 4% ZNESKA ARANŽMAJA. Pomeni, vračilo denarja v primeru odpovedi iz upravičenega razloga (bolezen, smrt v ožjem krogu družine, nesreča,…). Upravičenost je potrebno dokazati z uradnim pisnim dokazilom (npr. zdravniško  potrdilo). 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...