TOSKANA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2/3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Ena najbolj zelenih in gričevnatih italijanskih dežel. V zgodovino je zapisana po bogatem obdobju renesanse, pa tudi po toskanskem narečju, ki je temelj italijanskega knjižnega jezika. Renesansa je pomenila razvoj v vseh smereh: slikarstvu, kiparstvu, arhitekturi, književnosti (Petrarka, Dante) pa tudi v znanosti in ekonomiji. Popeljali Vas bomo v različne kraje, ki vsak zase predstavljajo bogato preteklost in sedanjost te romantične pokrajine. Očarali nas bodo tudi z vinogradi in gozdovi porasli griči v Chiantiju, ki prav tako predstavljajo značilnost toskanske pokrajine.

  1. DAN: SLOVENIJA – BOLOGNA…

Odhod avtobusa ob 23:00 uri zvečer iz kraja po dogovoru. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane, Benetk, Padove in Bologne…

 

  1. DAN: SIENA – SAN GIMINIANO – CHIANTI – TERME MONTECATINI

…do Siene, prečudovitega mesteca, kjer menda govorijo najbolj knjižno italijanščino ter prodajajo najboljši sladoled. Ustanovitelj Siene naj bi bil Senius, sin Rema, zato je v mestu veliko kipov volkulje, ki je dojila znamenita brata. Ogledali si bomo Piazzo del Campo, stolp Mangia, katedralo s krstilnico (notranjost), mestno hišo… Sledi vožnja do  San Gimignana. Sprehodili se bomo po srednjeveškem mestecu, ki mu pravimo »italijanski Manhattan«, z znamenitim Hudičevim stolpom, vstopili bomo tudi v katedralo. Nadaljevanje poti v osrčje vinorodne pokrajine Chianti, za katero pravijo, da je pravi »izgnanski raj« za množice turistov.  Prave lepote gričevnate toskanske  pokrajine pa bomo opazili ob vožnji po serpentinasti cesti, mimo številnih manjših vasic, do ene izmed kleti na vinski cesti v Barberinu.  Vodeni ogled kleti, degustacija in tipično mediteransko pozno kosilo.  Večerni prihod v Terme Montecatini, nastanitev v hotel,  čas za osvežitev, nato vodeni ogled hotela (recepcija, strežba, kuhinja, lobby bar). Nočitev.

  1. DAN: TERME MONTECATINI – PISA – LUCCA – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja  do Pise, enega najlepših toskanskih mest ob reki Arno. Ogled  Piazze dei Miracoli (Trga čudes), kjer stojijo: stolnica, krstilnica in znameniti poševni stolp. Po ogledih nadaljevanje poti do Lucce. Gre za simpatično toskansko mesto, ki se ponaša s starorimsko mrežo ulic in je obdano z obzidjem, katerega porašča drevje. Priporočamo sprehod po obzidju, saj je podobno kot tisto v Dubrovniku. Ponuja lep pogled na mesto ter njegove številne trge, palače in cerkve. Najlepša med cerkvami je San Michele in Foro, katere notranjost krasi najbolj  zapleteno pročelje v Italiji, polno navdihov. Najdragocenejše umetnine so zbrane v Dumo di San Martino (stolnica). Zanimiva je tudi Bazilika San Ferdiano z mozaiki iz 13. stoletja, prav tako pa Piazza del Anfiteatro, srednjeveški trg, zgrajen na starem rimskem amfiteatru in okoli njega.  Čas za kosilo v lastni režiji ali morebitne nakupe spominkov. Popoldne vožnja domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom (50 sedežni); cestne pristojbine, dovolilnice za vstop v toskanska mesta;  1 x nočitev z zajtrkom v kraju Terme Montecatini;  namestitev v hotelu 3*; obisk vinske kleti na področju Chianti, degustacijo vina ter pozno kosilo v tipični toskanski restavraciji; vse oglede zunanjosti po programu; vstopnino za ogled katedrale v Sieni in San Gimignanu; vodenje in organizacijo izleta.

 

MOŽNO DOPLAČILO:  ZA RIZIKO ODPOVEDI POTOVANJA 4% ZNESKA ARANŽMAJA. Pomeni, vračilo denarja v primeru odpovedi iz upravičenega razloga (bolezen, smrt v ožjem krogu družine, nesreča,…). Upravičenost je potrebno dokazati z uradnim pisnim dokazilom (npr. zdravniško  potrdilo).

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...