DEŽELA ROMANTIČNIH KRAJIN IN SKRIVNOSTNEGA PODZEMLJA:

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Razkošje, ki ga nudi narava, še zdaleč ni vse, kar je najti na Notranjskem in Dolenjskem. Tu so doma prijazni ljudje, ponosni na svojo tradicijo in sedanjost. Gostoljubno vam bodo odprli vrata svojih domačij in vam radi pripovedovali o zanimivostih in lepotah svojega kraja. Gre za dežele številnih kraških jam, jezer, gradov in drugih lokalnih posebnosti. 

 

CERKNICA – CERKNIŠKO JEZERO – SNEŽNIK – BLOŠKO JEZERO – RIBNICA – TURJAK

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja do Cerknice, kjer se bomo seznanili z delovanjem Cerkniškega jezera: ogledali si bomo njegovo maketo in se okoli jezera zapeljali z lojtrnikom. Sledila bo vožnja čez Bloško planoto, do gradu Snežnik, ki leži na Loškem polju in datira v 11. stoletje. Poleg soban si bomo v pristavi ob gradu ogledali polharsko zbirko, katero sestavljajo skrbno zbrani predmeti, povezani s polharstvom – med njimi je največ pasti. Naslednja točka obiska bo Bloško jezero, ki so ga uredili z zajezitvijo reke. Sprehajalna pot okoli jezera do Glampinga nas bo vodila mimo številnih lesenih skulptur, ki so delo domačina. Sledi vožnja v Ribnico, kjer bomo obiskali Rokodelski center, v katerem so razstavljeni izdelki iz obdelanega lesa (lesena pokrivala, godala), prav tako pa tudi lončarski in keramični izdelki. Zadnja točka ogleda bo zunanjost gradu Turjak, ki datira v 13. stoletje in nosi ime po Turjaških grofih. Najbolj znan med njimi je bil Andrej Turjaški, ki je leta 1593 vodil vojsko, katera je premagala Turke pri Sisku. Dan bomo zaključili z večerjo v prijetnem gostišču. Prihod domov v večernih urah.

CENA:  POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vstopnine za ogled makete Cerkniškega jezera, ogled gradu Snežnik ter Polharskega muzeja,  vožnjo z lojtrnikom, ogled Rokodelskega centra v Ribnici, večerjo, vodenje in organizacijo.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...