DOBROTE DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa ob 6.00 iz Tinja. Vožnja v smeri Podčetrtka in Brežic, kjer bomo prečkali mejo med Štajersko in Dolenjsko. Vožnja nam bo ponudila slikovit pogled na Gorjance. Dopoldanski čas bomo namenili obisku Matjaževe domačije v bližini Otočca, kjer nam bodo predstavili 150 let staro hišo, primer bivanjske kulture na Dolenjskem. Ogledali si bomo film Zgodba o cvičku, ki ga bomo imeli priložnost tudi pokušati (4 vrste vina, domač sir in ajdov kruh z orehi). Naslednja točka obiska bo Otočec, edini otoški grad v Sloveniji. Sprehod in ogled zunanjosti gradu, v katerem je danes hotel. Čas za kavo. Sledi vožnja čez Gorjance, v Metliko, kjer bomo v naselju Radovici obiskali Osnovno šolo brihtna glava. V stari, že vrsto let prazni osnovni šoli, so uredili razred v stilu učilnic petdesetih letih prejšnjega stoletja. V času trajanja šolske ure bomo na zanimiv in duhovit način spoznavali kulturno in naravno dediščino Bele krajine, s pomočjo “stroge” tovarišice učiteljice, ki prisega na palico in klečanje v kotu na koruzi. Na koncu šolske ure udeleženci prejmejo IZPRIČEVALO z njihovim imenom in priimkom kot dokaz, da so osvojili osnovno znanje o deželici belih brez na sončni strani Gorjancev, ob reki Kolpi. Zagotovljeno: vrnitev lepih spominov iz otroštva, smeh in »solze«. Sledi sprehod skozi mesto Metlika, kjer ima svoj sedež tudi slovenski gasilski muzej. Po ogledih čas za pozno kosilo v prijetnem gostišču. Sledi vožnja domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENAPOKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, obisk Matjaževe domačije s pokušnjo vina, obisk OŠ Brihtna glava s programom, pozno kosilo, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...