Jaz po pojdem na Gorenjsko

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Prelepa Gorenjska, v ponos si mi ti,
kdorkoli te vidi, te znova želi.
Gorovja, planine in bistre vode,
zelene doline povsod te krase….

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja do Planice. Ogled skakalnic in zunanjosti nordijskega centra. Dolina je najbolj poznana po smučarskih skakalnicah. Prva tekmovanja v smučarskih skokih oz. poletih so tu potekala že v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Naslednja točka ogleda bo naravni rezervat Zelenci, ki so talni izvir Save Dolinke in so smaragdno zelene barve. Dopoldansko kavo si bomo privoščili v Kranjski gori, znanem zimskošportnem središču, ki ima ohranjeno staro trško jedro, skozi katerega se bomo sprehodili in prisluhnili Kekčevim ukanam. Popoldne obisk Bleda, ki je biser slovenskega turizma. Sprehodili se bomo ob jezeru in prisluhnili zgodbi o zvončku želja ter o Blejskem gradu. Prosti čas za blejsko rezino.  Za konec obisk starega mestnega jedra Radovljica. Med ogledom mesta in Šivčeve hiše boste občudovali kamnoseške detajle iz zelenega tufa. Obiskali bomo tudi delavnico lectovih src, kjer bomo pri delu opazovali lectarke, in Magušarjevo hišo, kjer je doma lončarstvo. Beseda bo tekla tudi o Begunjah, kjer preseneča glasbena zgodba slovitih Avsenikov. Druženje bomo zaključili ob večerji v prijetnem gorenjskem gostišču. Prihod domov v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, strošek voznika in cestnin, obisk delavnice pri Lectarju, vse ostale oglede po programu, pozno kosilo, vodenje in organizacijo.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...