Potep po Dolenjski:

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Celja in Zidanega mostu do Šentruperta, kjer bomo obiskali Deželo kozolcev, kjer boste spoznali vse razsežnosti dediščine kozolcev in se seznanili z inovativnimi ukrepi Občine Šentrupert na področju ponovnega oživljanja kulture lesa. V muzej je prestavljenih 19 različnih sušilnih naprav, ki izvirajo iz Mirnske doline, le ena je iz okolice Ivančne Gorice. Namen postavitve je prikaz razvoja kozolca v časovnem, prostorskem in socialnem pomenu od preprostih sušil do razvojno bogatih oblik dvojnih kozolcev – toplarjev. Po ogledu bomo pot nadaljevali do Pleterja, kjer bomo obiskali kartuzijanski samostan. Prisluhnili bomo edinstveni zgodbi kartuzijanov, ki so svoje zatočišče našli pod Gorjanci. Ogledali si bomo tudi bližnji Muzej na prostem, ki predstavlja kulturo bivanja na Dolenjskem v preteklosti (med drugim tudi prikaz sušilnice sadja ter stranišča na štrbunk). Naslednja točka obiska bo grad Otočec, ki je poznan kot edini otoški grad v Sloveniji. Ima bogato tradicijo in leži na enem izmed otokov na reki Krki. Po ogledih bomo druženje zaključili v prijetnem gostišču ob poznem kosilu. Prihod domov je predviden v večernih urah.

CENAPOKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, vstopnino za ogled Dežele kozolcev, samostana Pleterje in muzeja na prostem, pozno kosilo, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...