Potep po Dolenjski:

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah, iz kraja po dogovoru. Vožnja do Šentruperta, kjer bomo obiskali Deželo kozolcev, kjer boste spoznali vse razsežnosti dediščine kozolcev in se seznanili z inovativnimi ukrepi Občine Šentrupert na področju ponovnega oživljanja kulture lesa. V muzej je prestavljenih 19 različnih sušilnih naprav, ki izvirajo iz Mirnske doline, le ena je iz okolice Ivančne Gorice. Namen postavitve je prikaz razvoja kozolca v časovnem, prostorskem in socialnem pomenu od preprostih sušil do razvojno bogatih oblik dvojnih kozolcev – toplarjev. Po ogledu bomo pot nadaljevali do Kostanjevice na Krki. Ogledali si bomo samostan iz 13. stoletja, ki ga domačini imenujejo kar grad Kostanjevica. Danes se v njem nahaja Galerija Božidar Jakac, ki je ena izmed največjih slovenskih galerij po površini razstavnih prostorov, razstavljenem gradivu in likovnemu fondu. Predstavlja dela slovenskih ekspresionistov na stalnih razstavah, na občasnih razstavah pa skuša predstaviti vrhunske domače in tuje umetnike.  V okolici gradu je tudi Forma viva – več kot 100 skulptur je nastalo na kiparskih simpozijih Forma viva, z mednarodno udeležbo kiparjev iz vsega sveta. Skulpture, ki jih udeleženci oblikujejo mesec dni, ostanejo v naravnem okolju. Ustvarjene so izključno iz hrastovega lesa, ki je tipičen osnovni material za to geografsko območje. Po ogledih bomo druženje zaključili v prijetni dolenjski zidanici, kjer nam bodo pripravili pokušino vina ter pozno kosilo. Prihod domov je predviden v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, vstopnino za ogled Dežele kozolcev, ogled galerije Božidarja Jakca, obisk vinske kleti in pokušino vina, pozno kosilo, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...