POTEP PO KRASU

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja mimo Ljubljane ter naprej proti Krasu, kjer bomo obiskali Pršutarno Lokev, ki velja za najstarejšo pršutarno na slovenskem Krasu. Že stoletja so na tem skopo poraščenem svetu v neposredni bližini Lipice kmetje v začetku novembra po tradicionalnih metodah pripravljali kraške mesne specialitete. Da tradicija tukaj živi še danes, se bomo prepričali tudi sami, ko si bomo po ogledu pršutarne privoščili pokušnjo pršuta in ga zalili s kozarcem odličnega terana. Naslednja točka obiska bo Kobilarna Lipica, v kateri že stoletja vzrejajo konje Lipicance. Voden ogled kobilarne. Po ogledu nas bo pot peljala do Štanjela na Krasu, ki je poznan kot najbolj tipična kraška vas. Sprehod skozi naselje, mimo gradu in cerkve sv. Danijela do Ferrarijevega vrta. Druženje bomo zaključili s poznim kosilom na Domačiji Šajna v Šepuljah (http://www.sajna.si/index.php/sl), kjer nam bodo pripravili odlične dobrote Krasa. Prihod domov v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom (30 sedežev),  vstopnino v Lipico, voden ogled pršutarne Lokev, pokušnjo pršuta (vključen sir, kruh, olive + 2 dcl terana), vse ostale oglede po programu, cestne pristojbine, pozno kosilo na Domačiji Šajna (meni: kraški pršut z olivo ali juha, rižota s teranom in pršutom, svinjska krača s prilogo, sezonski zavitek), vodenje in organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...