POTEP PO KRASU

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Odhod avtobusa v jutranjih urahj iz kraja po dogovoru. Vožnja do Trojan, čas za jutranjo kavico. Nadaljevanje poti do Postojne, kjer bomo obiskali Postojnsko jamo, ki je najbolj poznana in tudi najbolj obiskana na slovenskih tleh. Sledi vožnja do Lipce, kraja slovenskega ponosa, kjer bomo obiskali kobilarno. Zgodovina Kobilarne Lipica je tesno povezana s Habsburžani in časom, ko je konj predstavljal izjemno dobrino in nosil pomembno strateško vlogo. Zgodba Lipice se tako začenja v 16. stoletju, ko je zapuščen letni dvorec postal dvorna kobilarna. Voden ogled kobilarne in nekaj prostega časa. Popoldne vožnja skozi Sežano ter naprej po kraški vinski cesti, skozi Dutovlje in Tomaj, do Štanjela na Krasu, ki je eno najstarejših kraških naselij, prepoznavno po svojem starem jedru. Ime je dobil po zavetniku cerkve, svetem Danijelu. Sprehod mimo gradu in Kraške hiše do Ferrarijevega vrta, čas za kavo. Druženje bomo zaključili v prijetnem gostišču ob poti do doma, kjer nam bodo pripravili pozno kosilo. Prihod domov v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom (50 sedežni), vse oglede po programu, vstopnino v Postojnsko jamo, ogled kobilarne Lipica, pozno kosilo, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...